Frequently Asked Questions

Op deze pagina proberen wij zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.  Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.FAQ


Q.      Hoe werkt Near Field Communication (NFC)?


NFC maakt gebruik van een zender en een antenne. In onze tags zit een antenne die verbonden is met een klein geheugen. Op dit geheugen staat de informatie die de telefoon gebruikt om naar de webpagina te gaan. De telefoon stuurt een signaal naar de sticker en deze geeft de informatie terug. De lage spanning die het signaal met zich meedraagt, zorgt ervoor dat de sticker zonder batterij de informatie naar de telefoon kan sturen.


Q.      Hoe worden de NFC tags geprogrammeerd?


Anders dan bij normale NFC apps, maakt ons platform gebruik van een website. Via dit webinterface kan de gebruiker zelf de sticker programmeren met de gewenste website. Onze programmeerpagina wordt zo gebouwd dat deze naar de wens de klant te gebruiken is en zal er daarom niet voor soort sticker hetzelfde uitzien.Q.      Hoe komt het dat ik  de NFC tag niet kan scannen?


Om een tag te kunnen scannen en programmeren moet je telefoon wel over NFC beschikken. Niet elke mobiel heeft dit, maar dit kan je controleren op deze site. Heeft je mobiel NFC, dan kan je gebruikmaken van Tagtell. In de meeste gevallen is NFC uitgeschakeld op je telefoon. Inschakelen van NFC kan via het menu.

Heb je een iPhone, dan zijn er wat extra stappen nodig. Onderaan deze pagina hebben wij uitgelegd hoe je dit het beste kan doen?Q.      Worden er eisen gesteld aan de link die ik programmeer?


Ja, er zijn voor ons een aantal eisen waaraan een link moet voldoen. Zo mag een tag niet gekoppeld worden aan websites waarop ongepast materiaal te vinden is. Verder mag de link niet verwijzen naar illegale sites of pagina's waar illegaal content gedownload kan worden. Mochten wij het gevoel hebben dat een link niet gepast is, zullen wij de tag blokkeren. Om die reden controleren wij regelmatig de ingevulde links op de NFC tags. Bij hoge uitzondering kan Tagtell besluiten om in overleg de sticker te deblokkeren zodat deze met een nieuwe pagina kan worden geprogrammeerd.Q.      Mijn NFC-tag is geblokkeerd of ik heb de verkeerde link ingevuld, wat kan ik doen?


Als door een foutje de verkeerde link op de tag is geprogrammeerd, is het niet mogelijk om dit aan te passen. Mocht je hier vragen over hebben, dan kan je altijd contact opnemen met ons en proberen we je verder te helpen.Q.      Waarom zie ik bij het scannen van de tag de tekst: "Er is helaas geen NFC-tag gevonden bij dit adres"?


Het kan gebeuren dat bij het scannen van een nieuwe tag, mogelijk de tekst in beeld komt dat er geen NFC-tag is gevonden. Om deze tag toch werkend te krijgen, kan je ons een mailtje sturen met daarin de volledige URL waarnaar de tag verwijst. Wij kunnen kijken of het mogelijk is om de tag te gebruiken.Q.      Hoe kan het dat  mijn NFC-tag in combinatie met een iPhone niet werkt, ondanks dat ik  NFC aan heb staan?


Apple heeft pas sinds kort de NFC functionaliteit toegankelijk gemaakt voor ontwikkelaars en eigen gebruik. Daarnaast geldt dit niet voor alle toestellen;  de iPhone 7 en nieuwer kunnen gebruik maken van de NFC, omdat deze toestellen op iOS 11 of hoger draaien. Daarnaast is het bij iPhone, in tegenstelling tot Android, nodig om een een NFC lezer app te installeren en op te starten.   Wanneer je een app zoals NFC Ideas hebt opgestart kan je ook meepraten!


Q.      Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?


Geen enkel probleem natuurlijk. Wij helpen je graag op weg. Stuur ons daarom een mailtje met je vraag en dan zullen we je snel helpen.

Tagtell

© 2017, Tagtell